Biscotti – italienska skorpor – Recept

Biscotti - italienska skorpor

Biscotti – italienska skorpor

Italienska hårda skorpor, mycket gott till kaffe eller vin santo.
Måltid Bakverk
Kök Italienskt
Portioner 50 skorpor

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 3 st äggulor
  • 4 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött anis
  • 1 tsk vaniljsocker
  • dl vetemjöl (510 g)
  • rivet skal av 1 citron, 1 lime och 1 apelsin
  • 200 g hackad mandel och pistagenötter

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt).
  • Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.
  • Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras tortt!