
Biscotti – italienska skorpor
Italienska hårda skorpor, mycket gott till kaffe eller vin santo.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 3 st äggulor
- 4 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk stött anis
- 1 tsk vaniljsocker
- 8½ dl vetemjöl (510 g)
- rivet skal av 1 citron, 1 lime och 1 apelsin
- 200 g hackad mandel och pistagenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt).
- Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.
- Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras tortt!