Innertemperaturer på fläskkött – Så får du till riktigt saftiga bitar!

Innertemperaturer på fläskkött

I svenska paradrätter har fläskkött en stor roll. Inte bara när det vankas enklare rätter som raggmunk eller pytt i panna. Det har också blivit en populär råvara för många familjer där smaken och saftigheten gör måltiden komplett.   Däremot är det många som har lite svårt att veta vilken temperatur köttet ska tillagas på … Läs mer

Olika sätt att tillaga julskinka!

Tillaga julskinka

Julskinka är en av de mest traditionella rätterna på julbordet. Det finns oerhört många olika sätt att griljera och dekorera din julskinka på, och dessutom olika metoder att tillaga julskinka på såsom grillning eller avnjuta en ugnsbakad julskinka.   Vi listar olika sätt att äta julskinka med flera metoder och smaksättning för en traditionell eller … Läs mer

Ät räkor på olika sätt!

Ät räkor på olika sätt – Skaldjur överlag har ätits i Sverige i tusentals år, så att säga att vi har en tradition att äta räkor är inte en överdrift. Idag är räkor tillsammans med andra skaldjur såsom hummer, kräftor och musslor några av de mest omtyckta och äts i hela vårt avlånga land. Men … Läs mer

Grilla entrecote på bästa sätt!

Grilla entrecote

Entrecote är en välkänd kötträtt som många väljer att tillaga hemma eller äta ute på restaurang. Denna populära maträtt är en klassiker då det möra köttet nästintill smälter i munnen. Det kan vara lite krångligt att få fram de rätta smakerna och bästa möjliga resultat hemma om du inte tidigare tillagat entrecote. Därför finns det … Läs mer