Godmiddag.se - dina recept
   BLOGG | RECEPT | SÖK | BÖCKER | INFO & KONTAKT | Logga in | Bli medlem   
Sök recept

 
» Visa alla recept

Medlemsmeny
» Startsida
» Mina favoriter
» Mina betyg
» Mina recept
» Skicka in recept
» Inställningar

Nya recept
» Vegetarisk sylta - bovetesylta
» Refried beans
» Älsklingscurry och tabasco quorn

Läsning
» Bokrecensioner
» Kräftskivan
» Sommarmat
» Mozzarella
» Vegetarisk kost, vegan, veggo?
» Vegetarisk julmat
» Vad är Quorn?

Recensioner
Omslag
Gucka - världens röra

Bild
Foto:

Hedvigsoppa
Inlagd av: DLich
2006-05-06
| Mer

Ingredienser
½-1 vitkålshuvud
5 gula lökar
1 purjolök
700 g köttfärs
5 l Vatten
10 buljongtärningar (t.ex. grönsaksbuljong)
10 potatisar
tomatpuré
salt och vitpeppar

 
Fakta
Portioner: 10
Tillagningstid:


Betyg
Ej betygsatt
(0 betyg)
Logga in för att rösta
 

Tillagning
1.) Skölj vitkålshuvudet och skär det i strimlor. Skär de gula lökarna i grova bitar och skär purjolöken i 1 cm grova bitar. Fräs dessa grönsaker i en kastrull med margarin/smör. Låt fräsa ca 20 min. Stek under tiden köttfärsen i en annan panna.

2.) Blanda samman köttfärsen och grönsakerna i kastrullen.

3.) Häll över vattnet och blanda ner buljongtärningarna. Koka upp.

4.) Skala och riv potatisarna grovt. Blanda ner i soppan. Rör ner tomatpuré.

5.) Låt koka tills kålen är mjuk.

6.) Smaka av med salt och vitpeppar.




    Skriv ut    Tipsa en vän     Logga in för att spara som favorit





Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder till detta recept

 » Ladda upp en egen bild


Tyck till!
KommentarMaMMa
Ingen kommentar. PS: har ni möjligen sett en blå hund på er hemsida?

LÄS ALLA (1)





© godmiddag.se
Vegetariska recept


Partners: Campus1477 - Gym och träning i Uppsala | Slutasnusa.com - För dig som vill sluta snusa | Rum i Askersund